به وبلاگ پیمان پویا خوش آمديد

عضويت در وبلاگ
منوي اصلي
صفحه نخست
پست الکترونيک
آرشيو مطالب
فهرست مطالب وبلاگ
پروفایل
موضوعات
تئوری و تکنولوژی ساخت ادوات نیمه هادی
مباحث ویژه در الکترونیک
طراحی مدارهای فرکانس بالا
طراحی مدار مجتمع خطی
طراحی مدارهای VLSI
الکترونیک
مخابرات
قدرت
کنترل
روش تحقیق
زبان انگلیسی
اعلام نمرات
دانلود کتاب
اضافات

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 15
بازدید ماه : 538
بازدید کل : 90125
تعداد مطالب : 126
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 3

آخرین مطالب
طراح قالب

Template By: NazTarin.Com

تبلیغات

ایده ای نو

طرح بسیار جالب از پایه های روشنایی با ارتفاع 4.5 متر وطول براکت 1.2 که با نصب سلولهای خورشیدی در بالای براکت لامپ وتعبیه توربین بادی از نوع روتور قائم در قسمت میانی پایه با پره هایی به طول 1 متر 

 

 

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 5:26 | |
آخرین اخبار از خودرو های الکتریکی

  در یک سال اخیر جوش و خروش زیادی در میان خودرو‌سازان برای عرضه خودرو‌های الکتریکی به راه افتاده است که بخش عمده‌ای از آن ناشی از خودروی شورولت ولت جنرال موتورز است، چرا که وقتی تولید این خودرو قطعی شد راه را برای ورود خودرو‌های تمام الکتریکی به صورت انبوه به بازار باز کرد. در راستای همین موج برقی سازی خودرو‌ها در این هفته قصد داریم مروری بر آخرین اخبار خودرو‌های الکتریکی داشته باشیم.

اولین خبر مربوط به خودروسازان و قطعه‌سازان آلمانی است که تصمصم گرفته‌اند استانداردی را برای خودرو‌های الکتریکی که با نیروی برق شهری شارژ می‌شوند وضع کنند.

در حال حاضر هر چند تعداد خودروهای الکتریکی که با برق شهری شارژ شوند آنقدر زیاد نیست اما با جلب شدن نظر خودرو‌سازان به این خودرو‌ها هر روز بر مدل‌هایی که می‌توان باتری‌های آن‌ها را با برق شهری شارژ کرد افزوده می‌شود که این امر در آینده نزدیک مشکلاتی را برای جایگاه‌های شارژ این خودرو‌های ایجاد کند. از همین رو خودرو‌سازان و قطعه‌سازان کشور آلمان با تشکیل گروهی، استانداردی را در این زمینه تصویب کردند تا از این پس تمامی خودرو‌های الکتریکی قابل شارژ از پورت‌های یکسانی برای شارژ شدن استفاده کنند. هر چند این روند هنوز جنبه جهانی به خود نگرفته است اما با توجه به شرکت‌های بزرگی که آن را به رسمیت شناخته‌اند بعید نیست به زودی شرکت‌های دیگری نیز به این روند بپیوندد.

خبر دیگر از آلمان عرضه تعداد محدودی از بنز A کلاس مجهز به سیستم سلول سوختی است. این خودرو‌ها که تنها برای عرضه در بازار اروپا در نظر گرفته شده‌اند به تعداد محدود 500 دستگاه ساخته خواهند شد و از یک موتور الکتریکی 95 اسب‌بخاری بهره می‌گیرند که با دو مجموعه باتری لیتیوم یون خود می‌تواند با هر بار شارژ بیش از 200 کیلومتر مسافت را طی کند.

این خودرو از ساختار یکسانی با سایر A کلاس‌ها بهره می‌برد و در مدت 5.5 ثانیه به سرعت 96 کیلومتر بر ساعت میرسد.

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 5:21 | |
عکس مرز بین شب و روز

 

گروه اینترنتی پرشین استار |
www.Persian-Star.org

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 5:19 | |
سلول های خورشیدی

سلول خورشیدی وسیله ای است که انرژی خورشید را مستقیماً بوسیله اثر فوتوولتائیک(قدرت زای نور) به برق تبدیل می کند. گاهی اوقات عبارت "سلول خورشیدی" اختصاصاً برای وسیله ای بکار می رود که انرژی خورشید را ذخیره می کند مانند پنل های خورشیدی و سلول های خورشیدی، درحالی که لفظ "سلول فوتوولتائیک" زمانی استفاده می شود که منبع نوری مشخص نیست. مجموعه ای از سلول ها برای ساخت پنل های خورشیدی،ماژول های خورشیدی،یا آرایه های فوتوولتائیک استفاده می شود. فتوولتائیک زمینه ای از تکنولوژی و تحقیقات وابسته به ابزارهای تولید برق بوسیله سلول های خورشیدی برای استفاده های عملی و سودمند است. انرژی که از این طریق تولید می شود یکی از نمونه های انرژی خورشیدی است.

 

 

 

تاریخچه سلول های خورشیدی

لفظ "فتوولتائیک" از عبارت یونانی " φς (phōs)" به معنی "روشنایی" و کلمه ولتائیک از نام فیزیکدان ایتالیایی به نام ولتا(که واحد نیروی محرکه الکتریکی است) گرفته شده است. عبارت "فتو-ولتائیک" از سال 1894 در زبان انگلیسی استفاده می شود.

اثر فتوولتائیک اولین بار توسط فیزکدان آلمانی "اِی.ای.بکورل" در سال 1839 شناسایی شد. سال 1883 اولین سلول خورشیدی توسط "چارلز فریت" ساخته شد، او نیمه هادی سلنیوم را با یک لایه نازک از طلا برای تشکیل درگاه اتصال پوشش داد. بازده دستگاه فقط در حدود 1 درصد بود. سپس فیزیکدان روسی "الکساندر استولتاو" اولین سلول خورشیدی برمبنای اثر فتوالکتریک (کشف شده توسط هانریش هرتز در سال 1887) ساخت. "آلبرت اینشتین" اثر فتوالکتریک را در سال 1905 تشریح کرد و به خاطر این جایزه نوبل فیزیک را در سال 1921 دریافت کرد. "راسل اهل" اتصال های نیمه هادی مدرن در سلول های خورشیدی در 1946 ، در حالی که داشت روی یک سری تحقیقات مربوط به ترازیستور کار می کرد،مطرح کرد. بالاترین بازده سلول های خورشید توسط "چپین"،"فولر" و "پیرسون" در 1954 به هنگام استفاده از یک اتصال p-n سیلیکونی بدست آمد. در چهار دهه ی گذشته اقدامات قابل توجهی در جهت ساخت نیروگاه های تولید انرژی خورشیدی مگاواتی صورت گرفته است.

سلول های فتوولتائیک  لایه لایه ای چندکرسیتالی برای پس زمینه

سلول های خورشیدی معمولاً به صورت ماژول های وصل شده و کپسوله شده به صورت الکتریکی موجود هستند(یعنی آماده برای استفاده هستند). ماژول های فتوالکتریکی یک صفحه شیشه ای در سطح خود دارند تا به هنگام عبور نور از ویفرهای نیمه هادی در مقابل عوامل محیطی(مانند باران،گرماو ..) محافظت کند. سلول های خورشیدی به صورت سری در ماژول ها،ولتاژ موثر ایجاد می کند، و ارتباط موازی یک جریان بالاتر بوجود می آورد. ماژول ها برای ایجاد ولتاژو جریان مطلوب مستقیم باهم به صورت سری یا موازی یا هردو متصل می شوند که به آن آرایه می گویند.

انرژی خروجی آرایه خورشیدی با وات یا کیلووات مشخص می شود. برای محاسبه انرژی مورد نیاز مصرف کننده ها،از معیار وات-ساعت،کیلووات-ساعت یا کیلووات در روز معمولاً استفاده می شود.طبق یک حساب سرانگشتی رایج متوسط انرژی برابر 20درصد انرژی بیشینه است،بنابراین هر کیلووات انرژی بیشینه خورشید خروجی در حدود 4.8کیلووات در روز تولید می کند.

(24 ساعت X 1کیلووات X 20درصد = 4.8 کیلووات ساعت)

برای استفاده سودمند از انرژی تولید شده خورشیدی، برق معمولاً به شبکه های برق که از مبدل ها استفاده می کنند تحویل داده می شود ، در سیستم های مستقل، باتری ها برای ذخیره انرژی که همان موقع مورد نیاز نیست استفاده می شوند.

سلول های خورشیدی امکان اتصال به دستگاه های دیگر برای خودکفایی انرژی از طریق خورشید را دارد. همانند شارژرهای سلول خورشیدی برای موبایل، وسایل حمل و نقل خورشیدی و صفحه های خورشیدی که مردم می توانند برای استفاده روزانه(مانند گرم کرن آب و...) از آن استفاده کنند.

سلول های فوتوولتائیک چندکریستالی   

نظریه ها و اصول کلی

تشریح ساده

1.     فوتون های خورشید به پیل خورشیدی برخورد می کننده و توسط نیمه هادی مانند سیلیکون جذب می شوند.

2.     الکترون هایی که انرژی جذب کردند از قید اتم خود رها می شوند، و در ماده(سیلیکون) به جریان می افتند و برق تولید می کنند. به دلیل آرایش سلول های خورشیدی، الکترون ها فقط در یک جهت اجازه دارند حرکت کنند.

3.     آرایه های خورشیدی انرژی خورشیدی را به جریان مستقیم برق تبدیل می کند.

 حامل های بار

زمانی که یک فوتون به قسمتی از سیلیکون برخود می کند ،یکی از سه حالت زیر رخ می دهد :

1.     فوتون ها به طور مستقیم از سیلیکون عبور می کنند، این زمانی اتفاق می افتد که انرژی فوتون ها کم باشد.

2.     فوتون از سطح برگشت داده می شود(بازتاب می شود ).

3.     اگر انرژی فوتون از گاف انرژی بیشتر باشد توسط سیلیکون جذب می شود. که این باعث ایجاد یک زوج الکترون-حفره و بعضی مواقع گرما می شود که به ساختار نواری بستگی دارد.

زمانی که فوتون جذب می شود انرژی آن به الکترون در شبکه بلوری داده می شود. معمولاً این الکترون درون نوار والانسی است،و با یک پیوند کوالانسی محکم بین دو اتم مجاور مقید شده است و نمی تواند دور شود. انرژی که توسط فوتون به آن داده می شود آن را به نوار رسانش برانگیخته می کند، جایی که الکترون آزادانه می توانند درون نیمه هادی حرکت کند. در پیوند کوالانسی که الکترون قبلاً قسمتی از آن بوده و الان یک الکترون کمتر دارد ،حفره ایجاد میشود. تکرار این کار باعث می شود الکترون های در قید اتم ها به طرف حفره ها حرکت کنند، به این صورت یک حفره در جای خود باقی می گذارند، و به این طریق حفره از میان شبکه می تواند حرکت کند. بنابراین ،گفته می شود که فوتون هایی که توسط نیمه هادی جذب می شوند زوج های سیال الکترون-حفره ایجاد میکنند.

برای اینکه الکترون از نوار والانس به نوار رسانش برانگیخته شود یه فوتونی احتیاج است که انرژی بیشتر از گاف انرژی داشته باشد. به هر حال، طیف فرکانسی خورشید تقریباً یک طیف جسم سیاه است،و بیشتر فوتون هایی که از خورشید به زمین می رسد انرژی بیشتر از گاف انرژی سیلیکون دارند.

فوتون ها با انرژی بالاتر توسط سلول های خورشیدی جذب می شوند ، اما تفاوت سطح انرژی بین گاف انرژی و انرژی فوتون، بیشتر به گرما تبدیل می شود(از طریق ارتعاشات شبکه که فونون نامیده می شود) تا به انرژی الکتریکی مفید.

تفکیک حامل بار

دو نوع اصلی تفکیک حامل بار در سلول خورشیدی وجود دارد:

1.     رانش حامل های بار توسط یک میدان الکترواستاتیک که در سرتاسر وسیله برقرار است.

2.     انتشار حامل های بار از ناحیه ای با تراکم حامل بالاتر به یک ناحیه با تراکم حامل پایین تر (مسیر شیب دار اختلاف پتانسیل شیمیایی).

در اتصال های p-n سلول خورشیدی نوع انتشار حاکم است(نوع دوم). اگرچه در فیلم های باریک(مانند سیلیکون غیر بلوری) مکانیسم اصلی حرکت بار از طریق میدان الکتریکی و بنابراین از طریق رانش حامل هاست(نوع اول).

اتصال p-n

رایج ترین سلول خورشیدی از تعداد زیادی اتصال p-n از سیلیکون ساخته شده است. برای سادگی ، تصور کنید که لایه ای از سیلیکون نوع n روی لایه ای از سیلیکون نوع p قرارگیرد. در عمل ،اتصالات p-nاین گونه ساخته نمی شوند اما به طور مشابه انتشار نوع n روی طرفی که شامل ویفر نوع p است(و برعکس)،انجام می گیرد.

زمانی که تکه ای سیلیکون نوع p روی قطعه ای از سیلیکون نوع n قرار گیرد ، یک انتشار از ناحیه ای که دارای تراکم الکترون بیشتر است(طرفی که شامل اتصال نوع n است) به ناحیه ای که دارای تراکم کمتر است(طرفی که شامل اتصال نوع p است) رخ می دهد. زمانی که الکترون ها از طریق اتصال p-n انتشار یافتند، دوباره در طرف نوع p به حفره ها ملحق می شوند. انتشار حامل ها به طور نامحدود رخ نمی دهد، به خاطر اینکه ظرفیت بار در طرف اتصال بالا می رود و یک میدان الکتریکی ایجاد می کند.  میدان الکتریکی یک دیود ایجاد می کند که جریان شارژ ایجاد می کند که جریان سوق نامیده می شود. ناحیه ای که الکترون ها و حفره ها از محل اتصال عبور می کنند ناحیه نقصان(یا کاهش) نامیده می شود بخاطر اینکه شامل هیچ حامل بار سیالی نیست، که همچنین ناحیه بار فضا نامیده میشود.

 اتصال به یک بار خارجی

اتصال اهمی نیمه هادی-فلزی برای هردو طرف نوع n و نوع p سلول خورشیدی ساخته می شود،و الکترودها به بار خارجی متصل می شوند. الکترون که در طرف نوع n وجود دارد،در سیم به حرکت در می آید، به بار انرژی می دهد، و به عبور از سیم تا زمانی که به ناحیه نوع p نیمه هادی برسد ادامه می دهد. و سپس با حفره ای که از ناحیه نوع n به ناحیه نوع p آمده است،ترکیب می شود. ولتاژ برابر اختلاف ترازهای فرمی الکترون ها در قسمت نوع p و حفره ها در قسمت نوع n است.

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 5:14 | |
تنظيم و ترميم سلول هاي عصبي به صورت الكتريكي


قدم بزرگي به سمت ترميم كردن سلول هاي عصبي، با كمك الكترونيك،توسط محققان دانشگاه "Linköping " و انيستيتوي "Karolinska " در سوئد برداشته شد. اين موفقيت بر مبناي ترانزيستور يوني پلاستيكي، كه مي تواند يون ها و بارهاي بيومولكول ها را جابجا كندو در نتيجه  سلولهاي عصبي را آدرس دهي و تنظيم ميكند.

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 5:12 | |
آموزش کار با مولتی متر مدل DT9205A

اندازه گيري ولتاژ

براي اندازه گيري ولتاژ يك قطعه بايد قطعه در مدار باشد(يعني قطع نباشد) ، و به اين صورت عمل مي كنيم:

پراب مشكي را به  COM وصل كرده ،‌ و پراب قرمز را به قسمت V (سوراخي كه علامت Vو اهم دارد) وصل كنيد و دو سر ديگر پراب ها را به دو سر قطعه وصل مي كنيم. رنج دستگاه را در صورتي كه ولتاژ DC است به قسمت DC  بچرخانيد از كمترين ولت شروع كرده و به بالاترين رنج ولتاژ DC به ترتيب بچرخانيد(در اين مدل كمترين ولتاژ DC برابر 200ميلي ولت و بيشترين برابر 1000ولت است) تا زماني كه عدد نشان داه شده روي صفحه ثابت بماند (بايد حدود ولتاژ را پيش بيني كنيد و رنج را اطراف آن حدود تغيير دهيد به فرض اگر اندازه ولتاژ يك مقاومت در حدود 12 ولت باشد مسلما اگر رنج روي 2 ولت باشد به درستي ولتاژ را نشان نمي دهد پس رنج را بايد روي 20 ولت گذاشت تا ولتاژ را به درستي نشان دهد البته اگر رنج بيشتر هم شد اشكالي ندارد ولي دقت اندازه گيري كم ميشود.

اندازه گيري ولتاژ در حالت AC  هم به همين صورت است فقط بايد رنج را روي دامنه AC  برد(رنج از 200ميلي ولت است تا 750ولت).

براي اندازه گيري جريان درحالت DC  و AC و اندازه گيري مقاومت از نكات بالا استفاده مي كنيم فقط بايد چند نكته ديگر اضافه كرد :

براي اندازه گيري جريان يك قطعه مانند اندازه گيري ولتاژ قطعه بايد در مدار باشد و بايد مولتي متر به صورت سري با قطعه قرار گيرد در صورتي كه مشاهده كرديد كه براي اندازه گيري ولتاژ قطعه به صورت موازي با قطعه وصل شده بود.

پراب مشكي را به درگاه COM و پراب قرمز را به  درگاه mA يا 20A  وصل مي كنيم(بستگي به اندازه جريان دارد اگر درحد ميلي آمپر باشد به mA و اگر در حد آمپر و كمتر از 20 آمپر باشد به درگاه دوم وصل مي كنيم. و با توجه به AC  يا DC بود رنج را در محدوده مربوطه قرار مي دهيم. بعد از بايد اتصال يكي پايه ها را از مدار قطع كرده و يكي از سرهاي پراب را به پايه قطعه و ديگري را به مدار وصل كنيم. با كمي تغيير رنج اندازه ثابت مي شود...

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 5:9 | |
باطری های خورشیدی باز نشسته می شوند



با اين روش اصول فيزيك كه حدود يك قرن پا بر جا بوده اكنون واژگون خواهد شد. شما مي‌توانيد هر روز به معادلات حركت زل بزنيد اما اين امكان و احتمال را نخواهيد ديد. همه ما نيز فكر مي‌كرديم كه اين اتفاق ممكن نيست.
اين پديده يك فعل و انفعال عجيب است و به همين دليل بيش از 100 سال ناديده انگاشته شده و كسي متوجه آن نشده است.
نور داراي مولفه‌هاي الكتريكي و مغناطيسي است. تاكنون دانشمندان فكر مي‌كردند كه اثر ميدان مغناطيسي نور بقدري ضعيف است كه مي‌توان آن را در نظر نگرفت. اما «رند» و تيم همكارانش متوجه شدند زماني كه نور با شدت مناسب از مواد نارساناي جريان الكتريكي عبور مي‌كند مي‌تواند اثر مغناطيسي ايجاد كند كه 100 ميليون بار بيش از چيزي است كه قبل از اين تصور مي‌شد. شدت اين ميدان مغناطيسي مي‌تواند معادل اثر الكتريكي قوي باشد.
اين موضوع مي‌تواند منجر به ساخت نوعي باتري‌هاي خورشيدي بدون نياز به نيمه‌هادي‌ها و مواد جاذب نور جهت توليد نيروي الكتريسيته شود.
در باتري‌هاي خورشيدي مرسوم، نور از درون مواد جاذب نور رد شده و گرما توليد مي‌شود. در روش جديد بجاي جذب شدن نور، انرژي در يك گشتاور مغناطيسي ذخيره مي‌شود. مغناطيسي كردن شديد را مي‌توان با القاي نور جديد به‌وجود آورد و در نهايت مي‌توان يك منبع انرژي خازني به وجود آورد. آنچه اين موضوع را ميسر مي‌سازد شاخه‌اي از يكسوسازي اپتيكي است كه پيش از اين كشف نشده بود. در روش معمول يكسوسازي اپتيكال ميدان الكتريكي نور سبب جداسازي بارهاي منفي و مثبت مواد مي‌شد. اين موضوع باعث ايجاد ولتاژ مي‌شد، شبيه به چيزي كه در باتري‌ها اتفاق مي‌افتد. اين اثر الكتريكي بيش از اين در مواد متبلوري كشف شده بود كه داراي يك تقارن مشخص بودند. در اين تحقيق متخصصان دريافتند كه تحت شرايط درست و در نوع ديگري از مواد، ميدان مغناطيسي نور هم قادر به يكسوسازي اپتيكي است.
ميدان مغناطيسي نور شروع به خم كردن الكترون‌ها به شكل C كرده و هر لحظه اندكي آنها را به سمت جلو هل مي‌داد. حركت اين بارهاي C شكل باعث ايجاد الكتريسيته دوقطبي و مغناطيس دوقطبي مي‌شد، چنانچه بتوان اين حركت را در يك فيبر دراز و به تعداد زياد در يك رديف ايجاد كنيم مي‌توان ولتاژ بالايي ايجاد كرد و با استخراج اين ولتاژ از آن به عنوان منبع انرژي استفاده كنيم.
نور بايد از ميان موادي مانند شيشه كه هادي الكتريسيته نيستند عبور كرده و شدت آن 10 ميليون وات بر سانتي‌متر مربع متمركز باشد. نور خورشيد داراي چنين شدتي نيست اما بتازگي موادي كشف شده كه مي‌تواند در شدت پايين‌تري هم اين ميدان را ايجاد كند. با روش جديد ابداع شده توسط محققان انرژي خورشيدي ارزان‌تر از قبل توليد خواهد شد. پيش‌بيني مي‌شود با مواد بهينه شده بتوان ميزان كارايي انرژي خورشيدي تبديل شده به انرژي قابل مصرف را به 10 درصد رساند. اين ميزان معادل همان چيزي است كه امروزه در باتري‌هاي خورشيدي تجاري شاهد آن هستيم.
براي ساخت باتري‌هاي خورشيدي مدرن بايد از فرآيند پيچيده و گسترده‌اي روي نيمه‌هادي‌ها استفاده كرد. اما تمام آن چيزي كه در روش جديد بدان نياز داريم لنزهايي براي متمركز كردن نور و فيبري براي هدايت كردن آن است. قرار است تابستان امسال محققان روي توليد نيرو به اين روش با ليزر كاركرده و پس از آن روي نور خورشيد كار كنند.

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 4:5 | |
صفحه قبل 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 صفحه بعد

درباره وبلاگ

این وبلاگ صرفأ جهت ایجاد یک فضای مفرح علمی برای آن دسته از عزیزانی که تمایل به ارتقاء سطح معلومات خود در رشته مهندسی برق را دارند، ایجاد شده است.
آرشيو
تير 1402
شهريور 1396
تير 1395
فروردين 1394
مهر 1393
خرداد 1393
ارديبهشت 1393
فروردين 1393
اسفند 1392
بهمن 1392
دی 1392
آذر 1392
آبان 1392
مهر 1392
تير 1392
خرداد 1392
ارديبهشت 1392
اسفند 1391
بهمن 1391
آذر 1391
آبان 1391
مهر 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
دی 1390
تير 1390
خرداد 1390
آمار
روز بخير كاربر مهمان!
آمار بازديدها:
افراد آنلاين:
تعداد بازديدها:

مدير سایت :
پیمان پویا
لينكستان
انجمن مهندسی برق و الکترونیک
مرجع تخصصی برق و کامپیوتر
ایران الکترونیک
باشگاه مهندسین ایرانی
شعر و ادبیات
ALL SARA
مرجع مهندسی برق
علم و فناوری روز دنیا
وبلاگ برق دانشگاه خلیج
بانک مقالات مهندسی
وبلاگ مهندس محسنی فرد
وبلاگ اختصاصی برق بوشهر
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ اختصاصی پیمان پویا و آدرس peymanpouya.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی

وبلاگ دهی LoxBlog.Com


لينكدوني

مرجع دیتا شیت
مشتقگیری آنلاین
انتگرال گیری آنلاین
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
الوقلیون

آرشيو پيوندهاي روزانه


CopyRight| 2009 , peymanpouya.LoxBlog.com , All Rights Reserved
Powered By Blogfa | Template By: LoxBlog.Com