به وبلاگ پیمان پویا خوش آمديد

عضويت در وبلاگ
منوي اصلي
صفحه نخست
پست الکترونيک
آرشيو مطالب
فهرست مطالب وبلاگ
پروفایل
موضوعات
تئوری و تکنولوژی ساخت ادوات نیمه هادی
مباحث ویژه در الکترونیک
طراحی مدارهای فرکانس بالا
طراحی مدار مجتمع خطی
طراحی مدارهای VLSI
الکترونیک
مخابرات
قدرت
کنترل
روش تحقیق
زبان انگلیسی
اعلام نمرات
دانلود کتاب
اضافات

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 77
بازدید هفته : 260
بازدید ماه : 529
بازدید کل : 97277
تعداد مطالب : 126
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 3

آخرین مطالب
طراح قالب

Template By: NazTarin.Com

تبلیغات

رابطه ی کابل ها وسرطان

برخي دانشمندان وجود رابطه ميان انواعي از ميدانهاي الكترومغناطيسي و سرطان خون در كودكان را تاييد ميكنند و اعلام كردهاند كابلها و دكلهاي برق فشار قوي ميتوانند عامل سرطانهاي خون در كودكان باشند. در مطالعه اخيري كه در اروپا انجام شده است، حدود 29 هزارنفر را كه پيش از 15سالگي به سرطان مبتلا شدهاند (ازجمله 9700 مورد سرطان خون) با گروه كنترلي كه از لحاظ جنسيت، تاريخ تولد و منطقه تولد با افراد مبتلا به سرطان مشابهت داشتهاند، مقايسه كردهاند.

در اين پژوهش، افراد جامعه نمونه در محدوده يك كيلومتري خطوط برق 275 و 400 كيلوواتي زندگي ميكرده*اند. اين تحقيقات نشان داده است كودكاني كه در محدوده 200 متري خطوط برق زندگي ميكنند، امكان ابتلا به سرطان خون در آنها 69 درصد بيش از كودكاني است كه در فاصله بيش از 600 متري خطوط برق زندگي ميكنند.

اين گزارش همچنين حاكي است، كودكاني كه در محدوده 200 تا 600 متري خطوط برق زندگي ميكنند، نسبت به كودكاني كه در فاصله بيش از 600 متري خطوط برق زندگي ميكنند، 23درصد بيشتر در معرض ابتلا به سرطان خون هستند. با وجود اين محققان عقيده دارند هرچند نزديكي به خطوط فشار برق قوي ميتواند در ايجاد سرطان خون در كودكان مؤثر باشد، اما اين تاثير، ناچيز و احتمالا تصادفي است.

از سوي ديگر به گزارش بخش فرانسوي سايت msn، دكتر لورن بونتوس، رئيس كميته پزشكي بررسي خطرات احتمالي گفته است كه تاكنون هيچ ارتباط علمي براي اثبات بروز بيماري سرطان خون در كساني كه در اين مناطق زندگي ميكنند، مشاهده نشده است.

پزشكان هماكنون در حال بررسي روي اين موضوع هستند و اين بررسي براساس نشانه هاي موجود صورت ميگيرد. بهطور كلي آنها 2 گروه را مورد آزمايش قرار داده اند: گروه اول اشخاصي هستند كه گزارشهايي از بروز آسيب و بيماري در آنها نشان داده شده است و گروه دوم اشخاصي كه هنوز گزارشي از آسيب يا بيماري در آنها داده نشده است.

برخي از ساكنان يكي از شهرهاي فرانسه كه در مجاورت اين دكل ها زندگي مي كنند، شكايت كرده اند كه درطول شب خواب هاي مغشوش مي بينند يا از استرس و حالت هاي عصبي كه به آن دچارند، رنج مي برند. كسي دليل آن را نمي داند ولي اين مشكلات وجود دارند. شهردار اين شهر اعلام كرده است كه تمامي افرادي كه خانه شان در كنار يك دكل 400هزار ولتي واقع شده بوده، خانه هاي خود را ترك كرده اند.براساس يك بررسي پزشكي زندگي در حداقل300 متري يك دكل برق مي تواند سالم باشد و عوارض خاصي براي افراد نخواهد داشت.

بررسي كه روي 2868 نفر از ساكنيني كه در 300 متري اين دكل ها زندگي مي كردند و 976 نفري كه در اين منطقه ساكن نشده اند نشان مي دهد كه 15.8 درصد از ساكنيني كه در فاصله كمتر از 300 متر زندگي مي كردند در وضعيت بسيار عصبي هستند و 7.9 درصد از افراد نيز كه در همين منطقه قرار دارند، مشكل خاصي را نداشته اند.

نتايج اين بررسي به مجلس فرانسه اعلام شده است و سؤالي كه هم اكنون مطرح است اين است كه بايد اين وضع را تحمل كرد و بيمار باقي ماند يا بايد براي دور كردن محل زندگي افراد از اين دكل ها چاره اي انديشيد؟

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در سه شنبه 19 ارديبهشت 1391برچسب:, در ساعت 12:33 | |
نگاهی به مادربرد Z77X-UD3H-WB WIFI گیگابایت

 

با بررسی‌های انجام شده روی مادربرد Z۷۷X-UD۳H-WB WIFI در وب‌سایت‌های معتبر جهانی، تا به حال عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته و همگان را راضی نگهداشته است، علی‌الخصوص روی قابلیت‌های اورکلاکینگ.
نگاهی به مادربرد Z77X-UD3H-WB WIFI گیگابایت


با عرضه سوکت ۱۱۵۵ در گذشته نه چندان دور، چیپ‌ست‌های H6۷ و P6۷ که به ترتیب قابلیت‌های گرافیکی و اورکلاکینگ داشتند وارد بازار شدند.
این در حالی بود که هرکدام از قابلیت دیگری محروم بودند.

بعد از آن با وارد شدن چیپ ست Z68 قابلیت‌های این دو چیپ‌ست در یک چیپ در کنار یکدیگر قرار گرفتند.

به گزارش ایتنا اخیراً نیز نسل سوم چیپ‌ست‌های Z68 وارد بازار شده‌اند که علاوه بر پشتیبانی از پردازنده‌های سندی بریج، از آیوی بریج‌ها هم پشتیبانی می‌کند.
تنها تفاوت این چیپ‌ست جدید Z68 در استفاده آن از PCIE 3.0 است به هنگام استفاده از پردازنده‌های آیوی بریج است.

استراتژی ساخت پردازنده‌های اینتل، تیک تاک نام دارد.
در این استراتژی در مرحله تیک، معماری جدیدی معرفی می‌شود و در مرحله تاک روش پردازش بهبود بخشیده می‌شود.

در حال حاضر اینتل با عرضه چیپ‌ست‌های Z77، Z75 و H77 در مرحله تیک و عرضه پردازنده‌های آیوی بریج (Ivy Bridge) قرار دارد. تفاوت میان این ۳ چیپ ست تنها در مسیرهای PCIE آنها و استفاده از فناوری Intel Smart Response است. ضمن اینکه چیپ ست H۷۷ همانند چیپ‌ست H67 از قابلیت‌های اورکلاکینگ بی‌بهره است.

امروز قصد داریم نگاهی به مادربرد Z۷۷X-UD۳H-WB WIFI گیگابایت که مبتنی بر چیپ‌ست Z77 است بیاندازیم.
مادربرد Z۷۷X-UD۳H-WB WIFI از مدار تغذیه تمام دیجیتالی برای توان رسانی به حساس‌ترین نقاط رایانه استفاده می‌کند. این مدار دیجیتالی باعث می‌شود تا نحوه توان رسانی به پردازنده، VTT، پردازنده گرافیکی و حافظه‌ها با بیشترین دقت صورت بگیرد.
از طریق این مدار تغذیه تمام دیجیتالی به همراه برنامه 3D Power انحصاری گیگابایت، تنظیم فرکانس، ولتاژ و فاز در نقاط حساس رایانه فراهم آمده است.

در مادربردهای سری ۷ گیگابایت که Z۷۷X-UD۳H-WB WIFI هم یکی از آنها است از 3D BIOS استفاده شده است.
این بایوس کاملاً گرافیکی به کاربران اجازه می‌دهد تا بسته به توانایی‌هایشان از آن در دو حالت مختلف بهره ببرند، 3D Mode (حالت سه بعدی) و Advanced Mode (حالت پیشرفته). کاربران مبتدی می‌توانند از حالت سه بعدی و کاربران حرفه‌ای‌تر می‌توانند از حالت پیشرفته برای اعمال تنظیمات بایوس استفاده کنند.

از دیگر فناوری های انحصاری که گیگابایت به روی مادربرد Z77X-UD3H-WB WIFI تعبیه کرده است، فناوری Ultra Durable 4 است.
فناوری نامبرده از مادربرد شما در برابر خطرات روزمره‌ای که آن را تهدید می‌کند حفاظت می‌کند. خطراتی مانند رطوبت و نم، تخلیه الکتریسیته ساکن، قطع ناگهانی جریان برق و دمای بسیار بالا.

اما از مهم‌ترین فناوری‌های تعبیه شده روی این محصول، Lucid Universal MVP است.
این فناوری قدرت بصری رایانه شما را افزایش می‌دهد.
این فناوری از پردازنده گرافیکی مجزا و مجتمع برای این امر استفاده می‌کند، همچنین در صورت نیاز میان آنها سوییچ می کند.
این فناوری شامل ویژگی Hyperformance هم می‌باشد که که که رندرینگ‌های اضافه و زاید را حذف می‌کند و مواردی که نیاز به سینک کردن دارند را در مسیر ارائه تصاویر گرافیکی پیش‌بینی می‌کند.
در نتیجه نرخ فریم بیشتر، محتوای تصویری شفاف‌تر شده و از هم گسیختگی تصاویر را کاهش می‌دهد.
مادربرد Z77X-UD3H-WB WIFI، همانطور که از اسمش پیداست مجهز به فناوری WiFi است.
در واقع یک کارت الحاقی PCIe در بسته بندی این محصول وجود دارد که با نصب آن به روی یکی از شکاف‌های PCIe مادربرد، می‌توان از فناوری‌های WiFi و بلوتوث ۴.۰ بهره‌مند شد.
این ویژگی از کاربردی‌ترین مزایایی است که روی این مادربرد تعبیه شده است.
روی این مادربرد یک شکاف PCIe x۱۶، یک PCIe x۸، یک PCIe x۴ و سه شکاف PCIe وجود دارد.

تعداد درگاه های USB ۳.۰ هم به جز دو درگاه پشتیبانی شده توسط چیپ ست در پانل پشتی، ۴ درگاه دیگر هم از طریق چیپ VIA VL۸۰۰ فراهم آمده است.
۲ درگاه eSATA ۶ گیگابیتی در ثانیه هم از طریق چیپ‌ست Marvell ۸۸SE۹۱۷۲ فراهم شده است.

در مجموع با توجه به بررسی‌های انجام شده روی مادربرد Z۷۷X-UD۳H-WB WIFI در وب‌سایت‌های معتبر جهانی، تا به حال عملکرد فوق‌العاده‌ای داشته و همگان را راضی نگهداشته است، علی‌الخصوص روی قابلیت‌های اورکلاکینگ.

این محصول به زودی در بازارهای معتبر کشورمان با گارانتی آواژنگ موجود خواهد بود.

 

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در سه شنبه 19 ارديبهشت 1391برچسب:, در ساعت 12:26 | |
تولید ترانزیستور با بدن انسان

 در ساخت این ترانزیستور از پروتئین‌های موجود در خون، شیر و مخاط استفاده می‌شود.

تولید ترانزیستور با بدن انسان



به گزارش ایتنا از جام جم آنلاین، گروهی از محققان مركز علوم و فناوری نانو موفق به ارائه مدلی برای ساخت ترانزیستور و مواد نیمه‌رسانا با استفاده از مواد آلی موجود در بدن انسان شدند.

مطابق گزارش ساینتیفك، برای ساخت این ترانزیستور كه بر مبنای پروتئین قرار دارد از مواد آلی موجود در بدن انسان استفاده می‌شود.

با استفاده از این روش، گام بزرگی در ساخت صفحات نمایشی برداشته شده است و قدم بعدی با استفاده از همین تكنولوژی ساخت ترانزیستور است.

در ساخت این ترانزیستور از پروتئین‌های موجود در خون، شیر و مخاط استفاده می‌شود.

زمانی كه تركیبات خاصی از این سه ماده با هر ماده دیگری تركیب شوند، مولكول‌ها به‌گونه‌ای دركنار هم قرار می‌گیرند كه یك فیلم نیمه‌رسانا در ابعاد نانو تولید می‌شود.
برای مثال پروتئین خون فیلمی به ضخامت تقریباً ۴ نانومتر تولید می‌كند.

یكی از مهم‌ترین عناصر نیمه‌رسانا كه در حال حاضر برای ساخت تجهیزات الكترونیكی مورد استفاده قرار می‌گیرد سیلیكون است كه در درازمدت برای محیط زیست مضر است.

همین امر موجب شده است كه دانشمندان برای ساخت تجهیزات الكترونیكی و كامپیوتری از موادی كه در طبیعت تجزیه می‌شوند و آسیبی به محیط زیست نمی‌رسانند كمك بگیرند.

 

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در سه شنبه 19 ارديبهشت 1391برچسب:, در ساعت 12:22 | |
ایران در رتبه بندی جهانی دولت الکترونیک از مالدیو هم عقب تر است!!!

 

 
 در میان ۵۰ کشور اول دنیا از این حیث نام بسیاری از کشورهای منطقه و کشورهای در حال توسعه دیده می‌شود.
ایران در رتبه‌بندی جهانی دولت الکترونیک از مالدیو هم عقب‌تر است




عضو کنفدراسیون بین‌المللی دولت الکترونیک با اشاره به شاخص‌های مدنظر جهانی برای آمادگی کشورها در مبحث دولت الکترونیکی از صعود دو پله‌ای ایران براساس آمارهای جهانی در این بخش خبر داد.


به گزارش ایتنا احسان قدیری در گفت‌وگو با مهر با اشاره به آمارهای جهانی رتبه‌بندی کشورها از حیث آمادگی دولت الکترونیک اظهار داشت: براساس آخرین گزارشات منتشرشده در سازمان ملل در شاخص دولت الکترونیک کشورهای کره جنوبی، هلند، بریتانیا، دانمارک و آمریکا به ترتیب رتبه اول تا پنجم این خدمات را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته ایران در شاخص دولت الکترونیکی از میان ۱۹۰ کشور جهان در رتبه صدم قرار گرفت، اضافه کرد: این درحالی است که بر اساس بررسی‌های انجام شده ایران در سال ۲۰۱۰ رتبه ۱۰۲ دولت الکترونیک را در بین کشورها به خود اختصاص داد که این آمار نشان از صعود دو پله‌ای ایران در این بخش دارد.

عضو کنفدراسیون بین‌المللی تجارت الکترونیک از جهش و رشد بسیار خوب کشورهای در حال توسعه و کشورهای منطقه در توسعه دولت الکترونیکی خبرداد و گفت: به عنوان نمونه رتبه کشور قزاقستان از ۸۱ در سال ۲۰۰۸ به ۴۶ در سال ۲۰۱۰ و ۳۸ در سال ۲۰۱۲ ارتقا یافته است.

قدیری با اشاره به رتبه قابل قبول برخی کشورهای در حال توسعه در بحث دولت الکترونیک تصریح کرد که در میان ۵۰ کشور اول دنیا از این حیث نام بسیاری از کشورهای منطقه و کشورهای در حال توسعه دیده می‌شود که از جمله آن می‌توان به رتبه ۲۸ کشور امارات، رتبه ۳۶ کشور بحرین، رتبه ۳۸ کشور قزاقستان، رتبه ۳۹ کشور شیلی، رتبه ۴۰ مالزی، رتبه ۴۱ عربستان، رتبه ۴۳ کلمبیا و رتبه ۴۸ کشور قطر اشاره کرد.

وی گفت: در آخرین گزارشات سازمان ملل متحد در شاخص دولت الکترونیکی، ایران در میان کشورهای جنوب آسیا دسته‌بندی و بررسی شده که در این گروه مالدیو با رتبه ۹۵ قبل و سریلانکا با رتبه ۱۱۵ بعد از ایران قرار دارد.

عضو کنفدراسیون بین‌المللی تجارت الکترونیک بر رشد کشورهای آسیایی در آمادگی در زمینه شاخص‌های دولت الکترونیکی تاکید کرد.

به گزارش مهر، گام‌های نخست اجرای دولت الکترونیک در ایران در نیمه نخست سال ۸۹ برداشته شد و پس از تدوین نقشه راه برای اجرای سند جامع دولت الکترونیک در دستور کار دولت قرار گرفت.


هم اکنون تدوین نقشه راه دولت الکترونیک به اتمام رسیده و این سند راهبردی به سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده و قرار است این سند به طور کل برای ارائه خدمات تا پایان برنامه پنجم توسعه – سال ۹۵- عملیاتی شود.
 

 

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در سه شنبه 19 ارديبهشت 1391برچسب:, در ساعت 12:15 | |
نمرات حل تمرین الکترومغناطیس ـــ استاد محسنی فرد

 

 

 

860906982

2

880919325

1

880091015

1.5

880919489

0.75

891020028

1.75

890084263

1.5

860120797

1.5

890084927

1.5

880090206

1.5

880090694

1.75

891051905

0.75

880090384

1.5

891135438

1

880090417

1.75

880919253

1

890085067

1

880919287

1.75

891017162

1

880090696

2

880090248

2

891018645

2

891017927

1.5

891019814

2

890084635

1.25

890085038

1.5

891020020

1.75

891073599

2

880090859

0.75

891018245

0.75

890084710

1

880919305

2

870118719

2

891018007

1.25

880090705

2

870119550

2

891071416

1

880090336

1.5

880919446

2

880084843

1.25

890084844

2

880090803

2

880090804

0.75

890084884

1.75

891021213

1.5

891017825

2


 

 

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 8 دی 1390برچسب:, در ساعت 13:33 | |
نمرات درس آزمایشگاه ماشین1 ــــ استاد کاشفی
نام نمره امتحان کتبی حضور و غیاب تمرین تحقیق نمره کل  
احمدی صدیقه 7.5 10 0 2 19.5  
پویا پیمان 6 9 0 2+1 18  
رستمی عبدالله 8 9.5 0 2 19.5  
شفیعی مرتضی 9 10 1 2 20  
عبداللهی فاطمه 10 10 1 1.5 20  
عرب زهرا 4.5 8 0 2 14.5  
ماهینی حسن 10 10 1 2 20  
ماهینی مینا 6.5 7 1 2 16.5  
محمدی دربادام حدیثه 7.5 10 1 2 20  
براهیم زاده بهادر 6.5 10 1 1 18.5  
برزگر مریم 8 10 0   18  
بگرضائی ادریس 7 10 0 2 19  
بیژنی علی 5.5 10 0 2 17.5  
بنه گزی داریوش 7 10 0 2 19  
حسینی سید حسن غیبت 0 0   غیبت  
رجبی فرد جواد 9 9.5 0 2 20  
رفایی سید سجاد 8.5 9.5 0 1 19.5  
سلیمانی هما 7.5 10 0   17.5  
میرزائی ابوذر 6 8.75 0   14.75  
نخعی رضا 9.5 9.5 0   19  
آبی سیاوش 8 9 1 1 19  
توانا محمد رضا غیبت 0 0   غیبت  
جلالی محمد رضا غیبت 0 0   غیبت  
خدری مهدی 8 10 0   18  
شکفته هاجر 8 10 0 2 20  
صادقی رونیزی مجتبی 9.5 10 0 2 20  
فیروزی طیبه 5 8 0 2 15  
گرامی مسعود غیبت 0 0   غیبت  
یزدانپناه رضا غیبت 0 0   غیبت  
بوشهری سنگی زاد زینب 7.5 10 2 2 20  
درویشی عیسی 5 8.5 0   13.5  
رضایی قلایی مرتضی 7 9 0 2 18  
عبداللهی الهه 7 10 0 2 19  
فلاحت پیشه محسن 6 9 0 2 17  
مؤمنی سجاد 6.5 10 0 2 18.5  
میرشکاری حسین 8.5 9.5 0.5   18.5  
نصیری آزاده 6.5 10 0 4 20  
باژوند محمد 8 9.5 0 2 19.5  
جعفری عبدالهادی 5 6 0 3 14  
راشد زاده هادی 7.5 10 0 2 19.5  
راهنما حسین 6.5 10 0 2 18.5  
رضائی پریوش 5.5 10 0 2 17.5  
زارع پور حسین 5 9 0 0 14  
ابراهیمی دواسی معصومه 8.5 10 0 2 20  
احمدی امید 5.5 9 0 2 16.5  
اسعدی محمد حسن 9 8.5 0 2 19.5  
جعفری سید ابراهیم 9 10 2 0 20  
حسن پور عبدالکریم 9.5 9.5 1 0 20  
دشتی مکان زینب 4 10 1   15  
شماستون فاطمه 7 10 0 2 19  
شمسی زاده حسین 5.5 8 0   14.5  
عالی پور فاطمه 7.5 10 1 2 20  
فولادی مهرداد 6 7 0   13  
هنرمند اسما 6.5 10 0 2+1.5 20  
گرگوری مطلق زهرا 8 10 1 2 20  
[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 8 دی 1390برچسب:, در ساعت 13:22 | |
قابلیت‎های استراتژیک پهپاد شکارشده چیست؟ اطلاعاتی جدید از تکنولوژی رادار گریز RQ-170 و جنگنده F35


قابلیت‎های استراتژیک پهپاد شکارشده چیست؟ اطلاعاتی جدید از تکنولوژی رادار گریز RQ-170 و جنگنده F35 +فيلم

 

 شکار پهپاد RQ-170 توسط نیروهای پدافندی ایران، بمبی بود که هفته گذشته در رسانه‌های خبری جهان منفجر شد تا برای چندین روز خبر شکار این «پرنده هدایت پذیر از دور (پهپاد)» و آنکه این پرنده فوق مدرن و پر رمز و راز امریکایی با چه شیوه‌ای در دام ایران افتاده موضوع تحلیل و بررسی تحلیلگران رسانه‌های جهان باشد. اما شاید آنچه که شکار این پهپاد را به این میزان از اهمیت رسانده باشد ویژگی‌های منحصر به فرد تکنولوژیکی این هواپیمای بدون سرنشین باشد.

 چرا که ایران پیش از این نیز چندین هواپیمای بدون سرنشین امریکا را شکار کرده بود ولی به نظر می‌رسد مشخصات تکنولوژیکی این پهپاد آنقدر استراتژیک و منحصر به فرد باشد که چندین بار کلینتون و اوباما را به اظهار نظر و درخواست از ایران برای باز پس دادن آن وادار کرده است.
این ویژگی‌ها چیست که این شکار ایران را در این درجه از اهمیت قرار داده است؟ رجانیوز در ادامه تلاش کرده است بخش‌هایی قابل انتشار از ویژگی‌های فنی و استراتژیک این پهپاد فوق مدرن امریکایی را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
 
پهپاد RQ-170  و جنگنده F35 رادارگریزترین پرنده‌های جهان
 
RQ-170  پهپادی با اهداف جاسوسی است  که سال 2009 خبر تولید آن منتشر شد و تنها دو سال پس از تحویل به نخستین یگان عملیاتی ارتش امریکا به گونه‌ای بی سر و صدا در فرودگاه قندهار فرود آمد. به‌دنبال این حضور و با انتشار نخستین تصاویر این پرنده در فرودگاه قندهار و از آن‌جاکه تا آن زمان حتی اسم هواپیما در هاله‌ای از ابهام قرار داشت، آن را به جانور قندهار مشهور کرد.
 

رادارگریزی را باید مهمترین مشخصه جانور قندهار دانست. این ویژگی است که نسل جدید جنگنده‌های امریکا نیز از آن بهره‌مند هستند، ویژگی مهمی که پدافند علیه این پرنده‌ها را که شامل جنگنده F22، جنگنده فوق مدرن F35 و پهباد RQ-170 می‌شود برای سایر کشورها بسیار دشوار و تا حدودی غیر ممکن کرده است.
 
پهپاد شکار شده توسط پدافند هوایی ایران به نحوی طراحی شده است که به دلیل امکان پرواز در ارتفاع 50 هزار پایی (بیش از 15 هزار متر) از امواج ارسالی بسیاری از رادارها در امان می‌ماند و در برخورد با امواج رادارهای پیشرفته‌تر، به دلیل ویژگی‌های خاصی که طراحی شکل بدنه، ترکیب شیمیایی رنگ و آلیاژ به کار رفته در بدنه هواپیما وجود دارد، این امواج قوی را جذب کرده و امکان بازگشت آنها به مرکز تشخیص رادار را نمی‌دهد.
 
 
 
فرمول شیمیایی ساخت رنگ رادارگریز و همچنین مواد رادارگریز به کار رفته در بدنه هواپیما جزء تکنولوژی‌های اختصاصی و بکلی سری نظامی امریکا است که تا کنون در اختیار هیچ کشوری نبوده است و اکنون این ایران است که با در اختیار داشتن نمونه‌ای از این پرنده امکان مهندسی معکوس و دستیابی به آنرا پیدا کرده است.
 
چین که به عنوان پیشرفته‌ترین کشور پس از امریکا در طراحی و ساخت پرنده‌های رادارگریز، تکنولوژی نسل گذشته این پرنده‌ها را در اختیار دارد نیز این تکنولوژی را بواسطه مهندسی معکوس پهپادی که در 1992 در جنگ بالکان سرنگون شد بدست آورده است. چنانکه بسیاری از کارشناسان نظامی،  تکنولوژی بکار رفته در پهپادی که چین اوایل سال میلادی گذشته رونمایی کرد را برگرفته از فناوری‌های بکار رفته در پهپاد امریکایی سرنگون شده در بالکان ارزیابی می‌کنند.

 
هرچند لو رفتن فرمول بکلی سری امریکا برای رادار گریزی پرنده‌هایش خسارت بزرگی را برای کمپانی "لاکهید مارتین" سازنده این پرنده و شرکت‌های وابسته به پنتاگون به دنبال داشته است ولی شاید خسارت بزرگتر را باید در امکان دستیابی به فرمولی برای شناسایی پرنده‌هایی رادارگریز امریکایی توسط سیستم‌های پدافندی ایران دانست. چراکه جنگنده فوق مدرن F35 که بزرگترین پروژه هوایی امریکا بوده و از سیستمی مشابه با RQ-170 برای رادارگریزی استفاده می‌کند، مزیت استراتژیک خود را در مقابل پدافند هوایی ایران از دست خواهد داد.
 
پیتر سینگر مدیر طرح دفاعی قرن بیست و یکم در موسسه بروکینگز در همین زمینه در گفتگویی با یو اس ای تودی می گوید:" RQ-170 دارای همان سیستم راداری است که در جت های جنگنده پیشرفته امریکا،‌ F22 و جنگنده جدید F35 استفاده می شود. به گفته وی، چینی ها در دستیابی به چنین قابلیتی یک نسل عقب اند و بسیار مشتاق دستیابی به آنند. "
این در حالی است که یک افسر اطلاعاتی بازنشسته نیروی هوایی امریکا نیز در همین زمینه به سی ان ان گفته است: " این نوع هواپیمای بدون سرنشین امریکا به اندازه ای رادارگریز ساخته شده است که رادارها نمی توانند آن را شناسایی کنند و وقتی روی رادارها قرار می گیرند تصور می شود یک دسته پرنده یا چیزی شبیه آن در حال حرکت است سرهنگ سیدریک لیتون با اشاره به احتمال طراحی سامانه هایی برای مقابله با تکنولوژی رادارگریزی بکار رفته در این پرنده‌ها با استفاده از روش شبیه‌سازی، کار امریکا را در حمله هوایی به اهداف نظامی و دیگر اهداف حفاظت شده در ایران، در صورت وجود تکنولوژی پدافند آن در ایران بسیار دشوار ارزیابی کرده است.
 
به نظر می رسد قابلیت بالای رادارگریزی این پهپاد، امکان مهندسی معکوس این تکنولوژی، طراحی سیستم پدافندی برای این نوع از پرنده‌های رادارگریز و همچنین فرصت انجام معاملاتی استراتژیک و نظامی با کشورهای خواهان دریافت این تکنولوژی را برای ایران فراهم کرده است که این دستاورد می‌تواند به تنهایی بسیاری از برگ‌های معادلات جهانی را به نفع ایران برگرداند.
 
سیستم کنترل و هدایت RQ-170 و ضربه‌ای که امریکا از اخلال در این سیستم خورد
 
RQ-170 از جمله هواپیماهایی است که به "پرنده هدایت پذیر از دور" مشهور هستند اما هدایت‌پذیری از راه دور، تنها ویژگی این پرنده جاسوسی در هدایت و ناوبری نیست چنانکه سیستم‌های تعبیه شده در این پرنده بدون سرنشین این قابلیت را به "جانور قندهار" خواهد داد تا در صورت قطع ارتباط با مرکز هدایت کننده، با کمک سیستم هدایت خودکار و بهره‌برداری از شیوه‌های مسیریابی پیشرفته، مقصد را تشخیص داده و به محل کنترل بازگردد. این پهپاد به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده‌ است که اگر ارتباط آن با مرکز کنترل قطع شود در هوا یا زمین به سمت مرکز کنترل تغییر مسیر بدهد.
فن آوری بکار رفته در ناوبری از راه دور این هواپیمای بدون سرنشین مشابه با جنگده‌های F22 و F35 از طریق ماهواره و کنترل از راه دور صورت می‌گیرد و به کنترل کننده این امکان را می‌دهد که پرنده را از پایگاهی دور حتی در کشور امریکا هدایت کند.
 
قابلیت موتور این هواپیما که از نوع موتور جت بوده و تکونولوژی آن یکی از تکونولوژی‌های سری نظامی امریکا به شمار می‌رود، به نحوی است که با وجود وزن بسیار سبک و میزان پایین مصرف سوخت، قادر است با هر بار سوختگیری این پهپاد سه تنی را تا 1500 کیلومتر پرواز پشتیبانی کند.
 
نکته مهم درباره RQ-170 سیستم هوشمند اعلام خطر و در اختیار داشتن برنامه‌های مختلف در صورت قطع ارتباط ماهواره‌ای با مرکز هدایت از راه دور است. و به نظر می‌رسد نفوذ پدافند هوایی ایران به همین مکانیزم دفع خطر، موجب بوجود آمدن امکان شکار این پهپاد پر ارزش شده است. این پهپاد جاسوسی در صورت بروز خطر ابتدا تلاش می‌کند تا با استفاده از سیستم اتوپایلوت (ناوبری خودکار) به مرکز کنترل بازگردد و در صورت تشخیص عدم امکان بازگشت به مرکز کنترل، سیستم خود انفجاری در این هواپیمای جاسوسی منجر خواهد شد تا این پهپاد بلافاصله منفجر و متلاشی شود.
 
این در حالی است که به نظر می‌رسد RQ-170 شکار شده در ایران پس از اخلال در دریافت امواج ماهواره‌ای که توسط پدافند ایرانی اعمال شده است، به صورت اتوماتیک به سیستم هدایت اتوپایلوت منتقل شده است و در این مرحله، پدافند هوایی ایران توانسته است با ارسال امواج گمراه‌کننده جی.پی.اس برنامه هدایت خودکار را در دست گرفته و منطقه‌ای در ایران را به عنوان آشیانه برای این پهپاد جاسوسی تعریف کرده و موفق به شکار آن شود.
 
 
کریستين‌ساینس‌مانیتور در همین زمینه با اشاره به مصاحبه شخصی که وی را یک مهندس ایرانی موثر در شکار پهپاد معرفی کرده است، می‌نویسد: «سیستم هدایت براساس جی.پی.اس، نقطه ضعف این هواپیماست. با ارسال نویزهای قوی و مسدود کردن ارتباط ماهواره‌ای پهپاد با اپراتور، هواپیما مجبور به استفاده از هدایت خودکار (اتوپایلوت) شد و شرایط برای فریب آن مهیا گشت. سپس، کارشناسان ایرانی توانستند سیستم نقشه‌خوانی داخلی این هواپیما را طوری تغییر دهند که کامپیوتر داخلی پهپاد تصور کند آشیانه‌اش، پایگاهی در ایران با همان ارتفاع آشیانه اصلی است. اما اختلاف اندک ارتفاع این پایگاه ایرانی با پایگاه اصلی پرواز پهپاد موجب شد هواپیما هنگام فرود دچار مشکل شود و بخش‌های پایینی و چرخ‌های فرود آسیب ببیند».
این گزارش در ادامه با استناد به اظهارات برخی از کارشناسان سابق نظامی درباره  نقاط ضعف سیستم جی‌پی‌اس، برنامه‌نویسی دوباره جی.پی.اس برای پرواز به خانه‌ای دیگر را عملی دانسته و شکار پهپاد جاسوسی امریکا از این روش را امکان‌پذیر عنوان کرده‌اند.
در همین حال، بررسی‌های کارشناسان نشان می‌دهد، مسدود کردن امواج کدگذاری شده این پهپاد و جلوگیری از ارسال آن به مرکز موجب شده است این پهپاد از امواج عادی و کدگذاری نشده استفاه کند و این امر امکان نفوذ و در اختیار گرفتن کنترل این پهپاد پر رمز و راز را به پدافند هوایی ایران داده است.
 
روزنامه امریکایی واشنگتن پست ساقط کردن هواپیماهای جاسوسی ایالات متحده را در دو هفته گذشته پیروزی تاریخی بزرگ ایران خوانده و نوشت : ایران در قبال تجاوزات آتی هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی ساکت نمی نشیند.
 
 به نظر می‌رسد نحوه کنترل این پهپاد توسط پدافند هوایی ایران و ویژگی‌های منحصر به فرد فنی آن در کنار امکان مهندسی معکوس این ویژگی‌های راهبردی، موجب شود تا موضوع پهپاد RQ170 برای سال‌های متمادی به عنوان یک برگ برنده استراتژیک برای ایران به حساب آید و فصلی متفاوت در صفحات فعالیت‌های دیپلماتیک جمهوری اسلامی با عنوان «دیپلماسی پهپاد» را بگشاید.
 
 
 

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 8 دی 1390برچسب:, در ساعت 13:14 | |
صفحه قبل 1 ... 7 8 9 10 11 ... 18 صفحه بعد

درباره وبلاگ

این وبلاگ صرفأ جهت ایجاد یک فضای مفرح علمی برای آن دسته از عزیزانی که تمایل به ارتقاء سطح معلومات خود در رشته مهندسی برق را دارند، ایجاد شده است.
آرشيو
تير 1402
شهريور 1396
تير 1395
فروردين 1394
مهر 1393
خرداد 1393
ارديبهشت 1393
فروردين 1393
اسفند 1392
بهمن 1392
دی 1392
آذر 1392
آبان 1392
مهر 1392
تير 1392
خرداد 1392
ارديبهشت 1392
اسفند 1391
بهمن 1391
آذر 1391
آبان 1391
مهر 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
دی 1390
تير 1390
خرداد 1390
آمار
روز بخير كاربر مهمان!
آمار بازديدها:
افراد آنلاين:
تعداد بازديدها:

مدير سایت :
پیمان پویا
لينكستان
انجمن مهندسی برق و الکترونیک
مرجع تخصصی برق و کامپیوتر
ایران الکترونیک
باشگاه مهندسین ایرانی
شعر و ادبیات
ALL SARA
مرجع مهندسی برق
علم و فناوری روز دنیا
وبلاگ برق دانشگاه خلیج
بانک مقالات مهندسی
وبلاگ مهندس محسنی فرد
وبلاگ اختصاصی برق بوشهر
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ اختصاصی پیمان پویا و آدرس peymanpouya.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی

وبلاگ دهی LoxBlog.Com


لينكدوني

مرجع دیتا شیت
مشتقگیری آنلاین
انتگرال گیری آنلاین
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
الوقلیون
قیمت پرده اسکرین

آرشيو پيوندهاي روزانه


CopyRight| 2009 , peymanpouya.LoxBlog.com , All Rights Reserved
Powered By Blogfa | Template By: LoxBlog.Com