به وبلاگ پیمان پویا خوش آمديد

عضويت در وبلاگ
منوي اصلي
صفحه نخست
پست الکترونيک
آرشيو مطالب
فهرست مطالب وبلاگ
پروفایل
موضوعات
تئوری و تکنولوژی ساخت ادوات نیمه هادی
مباحث ویژه در الکترونیک
طراحی مدارهای فرکانس بالا
طراحی مدار مجتمع خطی
طراحی مدارهای VLSI
الکترونیک
مخابرات
قدرت
کنترل
روش تحقیق
زبان انگلیسی
اعلام نمرات
دانلود کتاب
اضافات

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 22
بازدید دیروز : 39
بازدید هفته : 83
بازدید ماه : 772
بازدید کل : 97520
تعداد مطالب : 126
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 3

آخرین مطالب
طراح قالب

Template By: NazTarin.Com

تبلیغات

دکل های انتقال نیرو

 


 



ادامه مطلب
[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در چهار شنبه 1 شهريور 1391برچسب:, در ساعت 17:8 | |
نیروگاه تلمبه ذخیره ای (برق آبی)

  نیروگاه برق آبی تلمبه ذخیره ای روشی برای ذخیره کردن و تولید برق به منظور تأمین تقاضای پیک بالا (حداکثر تقاضای مصرف برق) به واسطه حرکت آب بین دو مخزن ذخیره آب در ارتفاعات متفاوت است.

  در زمان تقاضای کم برق، ظرفیت تولید برق اضافی برای پمپاژ آب به مخزن آب در ارتفاع بالاتر مصرف می شود. وقتی که تقاضای برق بیشتر است آب از ارتفاع بالا از طریق توربین تولیدکننده برق به طرف مخزن آب پایین تخلیه می شود.

  مجموع توربین و ژنراتور قابل تغییر (برگشت) مانند پمپ و توربین عمل می کنند (معمولاً طرح توربین فرانسیس). بعضی از تأسیسات از معادن متروکه به عنوان مخزن پایین تر استفاده می کنند، ولی بسیاری از آنها از اختلاف ارتفاع بین دو حجم طبیعی آب یا از مخازن مصنوعی آب استفاده می کنند. نیروگاههای تلمبه- ذخیره ای فقط آب را بین دو مخزن انتقال می دهند. ولی نیروگاههای ترکیبی تلمبه ذخیره ای مانند نیروگاههای برق آبی سنتی از طریق

 


ادامه مطلب
[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در شنبه 14 مرداد 1391برچسب:, در ساعت 21:59 | |
انواع نیروگاه های تولید برق

نیروگاه های تامین برق از چند طریق برق تولید می کنند. 

نیروگاه حرارتی -  نیروگاه های آبی - نیروگاه های اتمی - نیروگاه خورشیدی و ...

1- نیروگاه حرارتی: از اواخر قرن نوزدهم بشر برای تولید الکتریسیته از نیروگاه های حرارتی استفاده می کند. در این نیروگاه ها ابتدا زغال سنگ مصرف می شد و بعدها فرآورده های سنگین نفتی مورد استفاده قرار گرفت. اساس کار این نیروگاه ها بر گرم کردن آب تا حالت بخار است و سپس بخارهای تولید شده توربین های تولیدکننده الکتریسیته را به حرکت در می آورند. عیب این نوع نیروگاه ها تولید گاز کربنیک فراوان و اکسیدهای ازت و گوگرد و غیره است که در جو زمین رها شده و محیط زیست را آلوده می کنند. دانشمندان بر این باورند که در اثر افزایش این گازها در جو زمین اثر گلخانه ای به وجود آمده و دمای کره زمین در حال افزایش است. در کنفرانس های متعددی که درباره همین افزایش گازها و به ویژه گرم شدن کره زمین در نقاط مختلف جهان برگزار شد (لندن، ریو دوژانیرو و همین سال گذشته در کیوتو) غالب کشورهای جهان جز ایالات متحده آمریکا موافق با کم کردن تولید این گازها بر روی کره زمین بودند و تاکنون تنها به علت مخالفت آمریکا موافقتی جهانی حاصل نشده است.

 



ادامه مطلب
[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در سه شنبه 3 مرداد 1391برچسب:, در ساعت 1:49 | |
جایگزینی برای توربین باد

 

  وقتی که از انرژی باد صحبت می شود توربين های بلند با پره های کشيده در ذهن تداعی می شود که با سرعت باد می چرخند و از چرخش آنها ژنراتور ها برق توليد می کنند.
 
 یک شرکت به نام Zena با ارائه سيستمی نوین قصد دارد جایگزین بهتری برای اين توربین ها ارائه کند.در این متد جدید ديگر خبری از توربین های بلند و پره های خطر ناک نیست که گاها پرندگان زیادی در حین پرواز به آنها برخورد کرده و دچار سانحه می شوند.
 
یک برج بلند شش ضلعی به ارتفاع 50 متر جای این توربين ها را می گيرد. جريان باد از هر شش ضلع به داخل اين برج مکيده می شود و پس از فشرده سازی از طريق تونل هایی به مرکز برج فرستاده و از آنجا به سمت ژنراتور هايی که در زیر زمين تعبیه شده است هدايت می شود.
این باد در زير زمین باعث چرخش مجموعه ای از ژنراتور ها می شود و در نتیجه چرخش آنها برق تولید می شود.راندمان کاری این سيستم ۲.۵ برابر بیشتر از توربین های بادی سنتی تخمین زده شده است.
این شرکت قرار است برج های بادی خود را به زودی در چند ایالت ژاپن از جمله Kurume و fukuokaراه اندازی کند تا جایگزین سبز تری برای نیروگاه های هسته ای آسیب ديده داشته باشند.


 

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در سه شنبه 3 مرداد 1391برچسب:, در ساعت 1:43 | |
باطری های خورشیدی باز نشسته می شوند



با اين روش اصول فيزيك كه حدود يك قرن پا بر جا بوده اكنون واژگون خواهد شد. شما مي‌توانيد هر روز به معادلات حركت زل بزنيد اما اين امكان و احتمال را نخواهيد ديد. همه ما نيز فكر مي‌كرديم كه اين اتفاق ممكن نيست.
اين پديده يك فعل و انفعال عجيب است و به همين دليل بيش از 100 سال ناديده انگاشته شده و كسي متوجه آن نشده است.
نور داراي مولفه‌هاي الكتريكي و مغناطيسي است. تاكنون دانشمندان فكر مي‌كردند كه اثر ميدان مغناطيسي نور بقدري ضعيف است كه مي‌توان آن را در نظر نگرفت. اما «رند» و تيم همكارانش متوجه شدند زماني كه نور با شدت مناسب از مواد نارساناي جريان الكتريكي عبور مي‌كند مي‌تواند اثر مغناطيسي ايجاد كند كه 100 ميليون بار بيش از چيزي است كه قبل از اين تصور مي‌شد. شدت اين ميدان مغناطيسي مي‌تواند معادل اثر الكتريكي قوي باشد.
اين موضوع مي‌تواند منجر به ساخت نوعي باتري‌هاي خورشيدي بدون نياز به نيمه‌هادي‌ها و مواد جاذب نور جهت توليد نيروي الكتريسيته شود.
در باتري‌هاي خورشيدي مرسوم، نور از درون مواد جاذب نور رد شده و گرما توليد مي‌شود. در روش جديد بجاي جذب شدن نور، انرژي در يك گشتاور مغناطيسي ذخيره مي‌شود. مغناطيسي كردن شديد را مي‌توان با القاي نور جديد به‌وجود آورد و در نهايت مي‌توان يك منبع انرژي خازني به وجود آورد. آنچه اين موضوع را ميسر مي‌سازد شاخه‌اي از يكسوسازي اپتيكي است كه پيش از اين كشف نشده بود. در روش معمول يكسوسازي اپتيكال ميدان الكتريكي نور سبب جداسازي بارهاي منفي و مثبت مواد مي‌شد. اين موضوع باعث ايجاد ولتاژ مي‌شد، شبيه به چيزي كه در باتري‌ها اتفاق مي‌افتد. اين اثر الكتريكي بيش از اين در مواد متبلوري كشف شده بود كه داراي يك تقارن مشخص بودند. در اين تحقيق متخصصان دريافتند كه تحت شرايط درست و در نوع ديگري از مواد، ميدان مغناطيسي نور هم قادر به يكسوسازي اپتيكي است.
ميدان مغناطيسي نور شروع به خم كردن الكترون‌ها به شكل C كرده و هر لحظه اندكي آنها را به سمت جلو هل مي‌داد. حركت اين بارهاي C شكل باعث ايجاد الكتريسيته دوقطبي و مغناطيس دوقطبي مي‌شد، چنانچه بتوان اين حركت را در يك فيبر دراز و به تعداد زياد در يك رديف ايجاد كنيم مي‌توان ولتاژ بالايي ايجاد كرد و با استخراج اين ولتاژ از آن به عنوان منبع انرژي استفاده كنيم.
نور بايد از ميان موادي مانند شيشه كه هادي الكتريسيته نيستند عبور كرده و شدت آن 10 ميليون وات بر سانتي‌متر مربع متمركز باشد. نور خورشيد داراي چنين شدتي نيست اما بتازگي موادي كشف شده كه مي‌تواند در شدت پايين‌تري هم اين ميدان را ايجاد كند. با روش جديد ابداع شده توسط محققان انرژي خورشيدي ارزان‌تر از قبل توليد خواهد شد. پيش‌بيني مي‌شود با مواد بهينه شده بتوان ميزان كارايي انرژي خورشيدي تبديل شده به انرژي قابل مصرف را به 10 درصد رساند. اين ميزان معادل همان چيزي است كه امروزه در باتري‌هاي خورشيدي تجاري شاهد آن هستيم.
براي ساخت باتري‌هاي خورشيدي مدرن بايد از فرآيند پيچيده و گسترده‌اي روي نيمه‌هادي‌ها استفاده كرد. اما تمام آن چيزي كه در روش جديد بدان نياز داريم لنزهايي براي متمركز كردن نور و فيبري براي هدايت كردن آن است. قرار است تابستان امسال محققان روي توليد نيرو به اين روش با ليزر كاركرده و پس از آن روي نور خورشيد كار كنند.

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 4:5 | |
کاهش 35 درصدی مصرف برق در کولر های گازی

به تازگی با نصب دستگاهی بر روی کولرهای گازی، مصرف انرژی کولرهای گازی 25 تا 35 درصد کاهش می‌یابد. این روزها با نزدیک شدن به فصل گرم تابستان، استفاده از کولرهای گازی در میان خانوارهای ایرانی رواج یافته است و همین امر، منجر به صدور قبوض برق با ارقام نجومی برای برخی خانوارهایی شده است که به صورت مداوم و در مدت زمان طولانی در روز، از این کولرها استفاده می‌کنند.
در این میان، مهندسان ایرانی برای اولین بار در جهان موفق به طراحی و ساخت دستگاهی شده‌اند که از قابلیت بالایی برای کاهش مصرف انرژی کولرهای گازی برخوردار است؛ این در حالی است که هر خانواده ایرانی به طور شخصی می‌تواند از دسترسی و نصب آسان دستگاه مذکور بهره‌مند شود.
به گفته کارشناسان با نصب این دستگاه بر روی کولر گازی، می‌توان 25 تا 35 درصد در هزینه برق مصرفی صرفه‌جویی کرد؛ این درحالی است که بالابودن میزان برق مصرفی کولرهای گازی که هر سال نیز قیمت برق مصرفی آن افزایش چشمگیری پیدا کرده، فشار بسیار سنگینی به بخش تولید و انتقال برق کشور در فصل گرما وارد می‌کند که در اکثر موارد، امکان ارتقاء خطوط انتقال و یا افزایش پست‌های فشار قوی به دلیل رفع نیاز برق مصرفی اینگونه محصولات وجود نداشته و یا هزینه سنگینی در بردارد.
ساخت این دستگاه در کشور 50 میلیون تومان هزینه در برداشته که با توجه به طی مراحل قانونی ثبت و دریافت گواهی اختراع، می‌توان انتظار داشت که در سال 1391 وارد بازار ایران شده و در اختیار عموم قرار گیرد.

[+] نوشته شده توسط پیمان پویا در پنج شنبه 16 تير 1390برچسب:, در ساعت 3:47 | |
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

درباره وبلاگ

این وبلاگ صرفأ جهت ایجاد یک فضای مفرح علمی برای آن دسته از عزیزانی که تمایل به ارتقاء سطح معلومات خود در رشته مهندسی برق را دارند، ایجاد شده است.
آرشيو
تير 1402
شهريور 1396
تير 1395
فروردين 1394
مهر 1393
خرداد 1393
ارديبهشت 1393
فروردين 1393
اسفند 1392
بهمن 1392
دی 1392
آذر 1392
آبان 1392
مهر 1392
تير 1392
خرداد 1392
ارديبهشت 1392
اسفند 1391
بهمن 1391
آذر 1391
آبان 1391
مهر 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
دی 1390
تير 1390
خرداد 1390
آمار
روز بخير كاربر مهمان!
آمار بازديدها:
افراد آنلاين:
تعداد بازديدها:

مدير سایت :
پیمان پویا
لينكستان
انجمن مهندسی برق و الکترونیک
مرجع تخصصی برق و کامپیوتر
ایران الکترونیک
باشگاه مهندسین ایرانی
شعر و ادبیات
ALL SARA
مرجع مهندسی برق
علم و فناوری روز دنیا
وبلاگ برق دانشگاه خلیج
بانک مقالات مهندسی
وبلاگ مهندس محسنی فرد
وبلاگ اختصاصی برق بوشهر
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان وبلاگ اختصاصی پیمان پویا و آدرس peymanpouya.LoxBlog.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی

وبلاگ دهی LoxBlog.Com


لينكدوني

مرجع دیتا شیت
مشتقگیری آنلاین
انتگرال گیری آنلاین
کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
الوقلیون
قیمت پرده اسکرین

آرشيو پيوندهاي روزانه


CopyRight| 2009 , peymanpouya.LoxBlog.com , All Rights Reserved
Powered By Blogfa | Template By: LoxBlog.Com